Blidö Wärdshusby

 BLIDÖ WÄRDSHUSBY – Seniorboende med många kvaliteter

 • Receptionblidowardshusbild1
 • Lounge
 • Restaurang
 • Bastu
 • Hälsovårdsförsäkring
 • Spa
 • Gym
 • Vinkällare
 • Hobbyrum
 • Odlingslotter
 • Bryggor
 • Övernattningslägenheter
 • Båtpool
 • Bilpool

“Lev ett aktivt liv i ett bekvämt boende”
Det är tanken bakom projektet. Vackert belägen i skärgårdslandskapet med vatten inpå knutarna ligger denna by med restaurangen som landmärke.

Blidö Wärdshusby är ett boende med tillgång till många kvaliteter. Vackert belägen i skärgårdslandskapet med vatten inpå knutarna ligger denna by med restaurangen som landmärke. Det är knappt ett sten­kast till bryggorna där man kan ha sin egen båt, eller låna från båtpoolen. Detsamma gäller bilen. Man kan ha sin egen eller dela i en bilpool.

Den yttre miljön har också odlingslotter, trädgårdar, boulebana, bersåer och en lekplats för besökande barnbarn. Inne i anläggningen finns en recep­tion och lounge som är lite av knut­punkten i byn. Från den ser man ner till bastun och poolen som ligger ihop med ett gym och ett spa. Det finns också en läkarstation och i närheten ligger en vårdcentral med apotek. Utöver det finns olika utrymmen för TV/film, musik, snickeri, spel, hobby samt en vinkällare. Lägenheterna behöver därmed inte vara så stora.

blidowardshusbild2Anläggningen har övernattningsrum och restaurangen har rum för slutna sällskap. Lägenheterna är trivsamt utformade med hög standard. Utan att det syns är de förberedda för trygghetsboende och vårdboende. De kan enkelt anpassas vid behov. Till lägenheterna finns extra förråd. Här kan man leva ett aktivt och utåtriktat liv. Samti­digt har man tryggheten i att veta att man kan bo kvar även om man drabbas av olika krämpor.

Hälsoförsäkring och vård

Som en del av boendet ingår en hälsoförsäkring. Den garanterar regelbundna hälsokontroller och tidiga vårdinsatser så att du håller dig så frisk som möjligt så länge som möjligt. Skulle oturen vara framme att du behöver avancerad vård så är du garanterad att få den snabbare än vanligt och med hög kvalitet. De flesta bostäderna har inomhuskontakt med loungen och de övriga gemensamma ytorna. Det gör att man enkelt och bekvämt kan röra sig emellan även med rö­relsehinder.

Det ska också gå att bo kvar så länge man vill i detta boende. Genom att vi tänkt efter före så är det enkelt att anpassa bostaden till trygg­hetsboende och avancerat vårdboende. Idén med detta boende är dock att du ska hålla dig frisk så länge som möjligt genom en positiv livsmiljö med möjligheter till dina favoritaktiviteter. Tillgång till daglig träning och kroppsvård som massage och annat ska hålla kroppen pigg. Vill man hålla igång på annat sätt finns möjligheter till båtliv, promenader, odling, snickeri med mera. Denna wärdshusby är genom sitt läge och sin utformning en utflyktspunkt i sig. Det gör att släkt och vänner knappast är nödbedda att komma och hälsa på. De kommer att trivas här.

Lite mer om bostäderna

blidowardshusbild3Bostäderna består av små respektive stora 2:or samt 3:or. Alla utrymmen har svängrum så att det finns många möjligheter att möblera eller att röra sig med rullstol. Sovrummen har badrum en suite. Badrum­men har en trivsamt inredd tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Köken är smakfullt in­redda med ugnar och diskmaskin på bekväma höjder. Samtliga rum har parkettgolv, utom badrummet och delar av hallen som har klinker. Dörrarna är skjutdörrar som går inuti väggarna för att aldrig vara i vägen.

Mycket möda har lagts på belysningen för att få en spän­nande ljussättning som samtidigt är energisnål och praktisk. De flesta lägen­heterna har en separat vinterträdgård. Vindslägenheterna har vinterträdgårdar­na integrerade med vardagsrummen. Marklägenheterna har utöver vinterträd­gården en lägenhetsträdgård.

blidowardshusbild4Mellan huskropparna finns glasade trapphus med hiss. Det gör att det är nära ut från alla bostäder. Passa­gerna genom husen är personligt utformade så att varje bostad har en egen identitet. Samtidigt har man tryggheten i att veta att man kan bo kvar även om man drabbas av olika krämpor Behöver du avancerad vård så är du garanterad att få den snabbare än vanligt och med hög kvalitet

Om oss

Besök gärna våra övriga sidor

www.stadsplanering.com
www.arkitekterstockholm.se